چهارشنبه ۲۶ دی ۱۳۸۶ - ۰۶:۳۹
۰ نفر

سینا قنبرپور: می‌گویند ماهی‌گیری یکی از شادترین و آرامش‌بخش‌ترین کارهایی است که یک نفر می‌تواند آن را در برنامه‌های خود قرار دهد.

یک سفر کوتاه تا نزدیک‌ترین رودخانه، برکه یا دریا و دمی چشم‌سپردن به آبی آب و زیبایی اطراف آن می‌تواند علاوه بر آنکه چشم ما را از ساختمان‌های ناموزون و شهر به هم‌ریخته نجات دهد مایه تسکین روحمان هم شود.

شاید برای شما جالب باشد بدانید برنامه‌ریزی برای چنین کاری بسیار ساده است و به همان سادگی هم می‌توانید آن را عملی کنید. البته اگر اراده کنید بقیه راه را ما حاضریم شما را راهنمایی کنیم!

حتما می‌گویید وقت ندارید؟ اما یک پنجشنبه – جمعه بیشتر کار ندارد. اول کار هر دو سه هفته یکبار به سراغش بروید. اگر می‌گویید به آب و دریا دسترسی ندارید این دیگر از آن حرف‌هاست. اگر ساکن پایتخت هستید که در جوار شما سه سد و دریاچه آن هست که از نظر زمانی و بعد مسافت فاصله زیادی با آن ندارید. تا شمال هم راهی نیست.

در شهرهای دیگر هم همین‌طور، به ویژه اگر ساکن خوزستان یا استان‌های جنوبی کشور باشید نانتان دراین زمینه در روغن است.

به هر حال حرف ما این است که به سادگی با هزینه‌ای در حدود 15 هزارتومان هم می‌توانید به این کار سرگرم‌کننده و شادی‌آفرین بپردازید. حتما لازم هم نیست ماهی را شکار کنید و بخورید. همان تلاشش هم لذت‌بخش است که وسایل را تهیه کنید و به دامان طبیعت پناه ببرید.

محمد صدیقی یکی از فروشندگان لوازم شکار و ماهی‌گیری که 25 سال است در چنین شغلی مشغول کار است می‌گوید:« از 10 تا 150 هزار تومان می‌توانید وسایل این کار را تهیه کنید.»

بنابراین کافی است اراده کرده و بعد آن را عملی کنید، با هزینه و اعتبار شما هم ممکن است. برای ماهی‌گیری در درجه نخست لازم است چوب و چرخ آن را تهیه کنید که الان با وجود محصولات چینی همه رقم قیمتی قابل دسترس است. محصولات کره، آلمان و فرانسه هم قابل دسترس هستند.

اگر چوب و چرخ را تهیه کنید وسیله اصلی را تهیه کرده‌اید. چوب و چرخ از دو متر و 10 سانتی‌متر در بازار وجود دارد تا 6 متری. این وسیله بین 10 تا 150 هزار تومان اصلی‌ترین وسیله مورد نیاز ماهی‌گیری است.

پس از آن، نخ و سرب برای آنکه قلاب را سنگین کرده به درون آب فروکند، شناور برای آنکه بدانید قلاب در چه ناحیه‌ای قرار دارد، سوزن یا همان قلاب که باید بر آن طعمه را قرار دهید، پایه چوب برای آنکه وقتی قلاب را به آب انداختید و از نگاه داشتن چوب و چرخ خسته شدید آن را روی زمین بگیرانید ودر آخر طعمه عمده‌ترین نیازمندی‌های شماست.

سرب که از شماره یک تا پنج در بازار قابل دسترس است از 100 تا 500 تومان قیمت دارد. شناور 200 تا یک هزار و 500 تومان قابل تهیه است. نخ نیز از یک هزار تا 7 هزار تومان قابل خرید است. نخ‌ها معمولا چینی، آلمانی و ژاپنی هستند. زنگوله نیز برای آنکه وقتی ماهی به قلاب افتاد خبرتان کند لازم است که 500 تومانی قیمت دارد.

طعمه نیز به دو نوع مایع و خمیری قابل دسترس است که یک هزار و 500 تومان باید برایش بپردازید.

پایه چوب و چرخ هم یک هزار و 500 تا 4 هزار تومان پولش می‌شود. اگر هر کدام به‌نظرتان ضروری نرسید می‌توانید آن را نخرید ولی حتما دراین‌مورد با یک خبره یا فروشنده مشورت کنید. راسته وسایل ماهی‌گیری و شکار، حد فاصل میدان امام خمینی تا چهارراه استانبول در خیابان فردوسی است. ضمنا یادتان باشد اگر برای گرفتن ماهی‌های ماهی‌خوار نظیر اردک‌ماهی، کوسه و کپور می‌روید باید به جای طعمه مایع و خمیری از طعمه پلاستیکی که شکل ماهی هم هست استفاده کنیم.

گرچه آنها که لوازم ماهی‌گیری می‌فروشند می‌گویند بیشتر آنها که سنشان از 40 گذشته مشتری آنها هستند ولی این کار، هم بهانه خوبی برای سفر کوتاه‌مدت است و هم بهانه‌ای برای یک تفریح سالم. به یاد داشته باشید حتما زمان تخم‌ریزی ماهی‌ها را بپرسید و دراین زمان ماهی‌گیری نکنید تا در حفظ محیط‌زیست هم نهایت دقت را در تفریح روح‌بخشتان کرده باشید.

کد خبر 41895

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار ثبت نام و قیمت خودرو

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز